ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ )


29 & 30 Μαρτίου 2013
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ   
Αναχώρηση το πρωί στις 07:00 από την 2η πλατεία του οικισμού μας. Φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Aνατολική Θράκη και κάνουμε μια στάση στην παραλία της Ραιδεστού. Συνεχίζουμε ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για την σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους. Καταλήγουμε στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα περίφημα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Στην συνέχεια επίσκεψη  στην φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα το ανατολικό παζάρι Καπαλί Τσαρσί για ψώνια, καφέ, και φαγητό. Συγκεντρωνόμαστε και αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου θα  παραστούμε στην λειτουργία των Β’ χαιρετισμών και παράλληλα θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου, και τον Πατριαρχικό Θρόνο. Αναχώρηση για Check-in στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και προαιρετική διασκέδαση.   

2η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε την ελικτή στήλη των Δελφών, την Γερμανική Κρήνη του 1898,την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλε τζαμί, τη βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγία Σοφία. Στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου που κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία, να δείτε την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης με τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί την Αιγυπτιακή αγορά. Αναχώρηση για το εμπορικό κέντρο Forum Turkuazoo εκεί βρίσκεται το πρώτο μεγάλο ενυδρείο που διαμένει σε ένα εμπορικό κέντρο, ελεύθερος χρόνος για ψώνια, φαγητό, καφέ και προετοιμασία για επιστροφή με στάση στη Ραιδεστό. Άφιξη στα σύνορα και επιστροφή στον οικισμό μας περίπου στις 22:00.

Περιλαμβάνονται

·         Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
·         Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*
·         Πρωινό
·         Ελληνόφωνος ξεναγός
·         Αρχηγός Σύνοδος του γραφείου.
Δεν περιλαμβάνονται
·         Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 

Τιμή κατά άτομο 75,00€

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής

Δεληγιάννη Κούλα 6948514863


*Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να  έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου (με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε .


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου