Εκκλησιαστικά δρώμενα της ενορίας Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου


Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Μαΐστρου, λίγο πριν την έναρξη των κατηχητικών σχολείων για την περίοδο 2011-2012, στέλνει πρόσκληση προς τους μαθητές των σχολείων του  Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και στους ίδιους τους γονείς να παρακολουθήσουν τα Εκκλησιαστικά δρώμενα της ενορίας της Αγίας Μαρίνας.



Το κάλεσμα αναφέρει τα εξής :


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, για μία ακόμη χρονιά στην ενορία μας θα λειτουργήσουν τα κατηχητικά σχολεία, τα οποία, για πολλά χρόνια, ανέθρεψαν πνευματικά και δίδαξαν την ηθική υπόσταση της ζωής σε γενιές και γενιές νέων ανθρώπων. 

Στις ημέρες μας, που ο θεσμός της οικογένειας τείνει να καταργηθεί και οι ηθικές αξίες να χάσουν την υπόστασή τους, σας προτρέπουμε να παρακινήσετε τα παιδιά σας να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του κατηχητικού, τα οποία θα διδάσκονται πάντα συνυφασμένα  με κάποια ευχάριστη εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα διεγείρει και θα αναπτύσσει τις ικανότητες των παιδιών.

Δώστε μας την ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά σας (μας) το εύδιο λιμάνι, όπου θα μπορούν να βρουν καταφύγιο όταν τα κύματα της ζωής θα τους χτυπούν ανελέητα, όπως δε δείχνουν τα πράγματα, στις ημέρες μας, τα κύματα αυτά ενδεχομένως να είναι περισσότερα από τα αναμενόμενα.

Σας προτρέπουμε λοιπόν να παρακολουθήσετε τις πνευματικές συντροφιές των οποίων το πρόγραμμα έχει ως εξής:  


Πρόγραμμα  κατηχητικών 2011- 2012

  •   Κυριακή πρωί 10:30- 11:30 για παιδιά του Δημοτικού τα οποία φέτος θα διδαχθούν για την ζωή των Αγίων της Εκκλησία μας μέσα από το παιχνίδι και από άλλες δραστηριότητες, που θα διεγείρουν και θα αναπτύσσουν  τις ικανότητες των παιδιών. (κατηχήτριες Μυρσίνη Κορδώνια και Κυριακή Τσολάκη)

  • Κυριακή πρωί 10:30- 11:30 για Νέους και Νέες που οδεύουν προς τον γάμο. Για Νέα ζευγάρια και όσους έχουν παιδιά στην εφηβεία.. Το θέμα στην συντροφιά αυτή θα είναι η αγωγή των παιδιών η οποία αρχίζει από την ώρα της συλλήψεως, μέχρι και το τέλος της εφηβείας. Το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι λόγοι σύγχρονων πατέρων της εποχής μας, παλαιοτέρων και λόγοι Ευαγγελικοί.

Επίσης στο διάστημα που εμείς θα μελετούμε τους λόγους των πατέρων, η θεολόγος κ. Βασιλειάδου Κων/να, θα μας μιλήσει για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τα προβλήματα που αναφύονται στις ηλικίες 0-6, 6-12, προ εφηβεία και εφηβεία.

(κατηχητές Κωνσταντίνα Βασιλειάδου και Πατήρ Ιωάννης)

  • Σάββατο απόγευμα  16:00- 17:00 για Νέους και Νέες Γυμνασίου- Λυκείου. Το θέμα της παρέας θα είναι οι Παραβολές του Κυρίου.    

(κατηχητές Κωνσταντίνα Βασιλειάδου και Πατήρ Ιωάννης )

  • Σάββατο απόγευμα  17:00- 19:00 Εργαστήριο Αγιογραφίας για όλους

            (εκπαιδεύτρια - αγιογράφος Μυρσίνη Κορδώνια).

                                                Υπεύθυνος Ιερέας π. Ιωάννης. 
                                                                                Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Μαΐστρου
                                                                             Τηλ. 25510 26073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου